3 kuchynské inšpirácie
Patria k štandardnej výbave snáď ktorejkoľvek slovenskej kuchyne. Reč je o hrnčekoch, tanieroch a mlynčekoch na mäso. Ak chcete oživiť svoje kulinárske kráľovstvo, sú práve tieto tri momenty relatívne lacným a dostupným riešením ako na to. Pre vašu inšpiráciu sme pripravili tento článok.
Hrnčeky
Môžu byť vysoké, bacuľaté, z porcelánu alebo skla, s uškom alebo bez neho. Zároveň sú jedným zo symbolov nového dňa, veď s čajom či kávou na raňajky vstáva takmer každý z nás. Áno, hrnčeky sú to, čo máme na mysli. A na stole. Používajú sa po celom svete, no nie všade sú rovnaké. Tie naše európske majú štandardne objem 250ml. To však neplatí napríklad v USA, kde sú dimenzované na 240ml a aj Japonci to majú trochu inak, ich hrnčeky sú len dvojdecové. Ak sa teda budete chystať na pečenie hrnčekového koláča, dajte si dobrý pozor ak hrnček naň použijete! Iný kraj, iná miera.
Taniere
Skvelý servis môže mať vo svojej výbave výborný tenista aj pripravená gazdinka. V prípade tanierov velí moderna jasne – žiadne vymýšľanie, v jednoduchosti je tá najväčšia krása. Čisté tvarové línie prosto na stôl patria. Popri guľatej klasike sa do popredia čoraz viac dostávajú hranaté taniere, ktoré servírovaniu popri zachovaní vkusu dodajú predsa len trošku iný výraz. Miesto na stole však majú aj vzorované taniere a nemusia to byť nutne tie pre deti. Veď populárne „cibuláky“ sú pre naše končiny typické.
Mlynčeky
V časoch nie tak dávno minulých nebolo nezvyklé, že mlynčeky potravine čo-to pridali na chuti a zápachu. To už v súčasnosti nehrozí. Vysoko odolné a kvalitné plasty a kovy, z ktorých sú mlynčeky vyrobené, to nedovolia. Tieto moderné prístroje spĺňajú najvyššie nároky aj v prípade univerzálnosti. V ponuke nájdete mlynčeky na mäso, ktoré vďaka vymeniteľným bubnovým strúhadlám zvládnu spracovať aj ovocie, zeleninu, čokoládu alebo syry.