Dobré rady pre peknú pleť
2 mins read

Dobré rady pre peknú pleť

Jedným zo znakov krásy a zdravia je aj naša tvár a pleť. Poradíme vám ako sa o ňu starať tak, aby bola zdravá, prirodzene svieža a fit. Keď bude spokojná vaša pleť, budete spokojní aj vy.

Pleť
Pleť

Veľa zeleniny a ovocia

Ovocie a zelenina prospievajú telu vo všeobecnosti. Keďže obsahujú množstvo vitamínov a antioxidantov, sú prirodzene skvelé aj pre pleť.

– Marhule, čučoriedky a žlté papriky obsahujú antioxidanty prospievajúce mladnutiu pokožky.

– Avokádo pokožku hydratuje.

– Paradajky chránia pokožku pred slnečným žiarením.

– Mrkva pleť rozjasňuje, tekvica ju udržuje jemnú, hladkú a pružnú.

Zdravé tuky

Tuky ako také nie sú nevyhnutne nezdravé, pokiaľ konzumujete tie správne. Napríklad olivový olej obsahuje mononasýtené mastné kyseliny, losos, sardinky, makrely zase omega mastné kyseliny a všetky sú pre vašu pleť zdravé. No a z domácich produktov samozrejme nemôžeme zabudnúť na vlašské orechy, výborný zdroj zdravých mastných kyselín.

Kolagén

Je prirodzenou súčasťou tela a pokožky, no je fajn, ak ho pravidelne dopĺňate, pretože vekom produkcia kolagénu rapídne klesá. Začína to už vo veku 25-30 rokov a pokračuje prakticky až po dôchodkový vek. Kolagén na pleť znižuje prejavy starnutia, zmierňuje stuhnutosť a bolesti kĺbov či svalov a najmä prospieva pleti.

Kyselina hyaluronová

Táto látka je relatívnou novinkou na poli estetickej kozmetiky a starostlivosti o pleť. Kyselina hyaluronová omladzuje pokožku, vyhladzuje vrásky a udržuje pokožku hydratovanú, jemnú a vláčnu. Môže sa aplikovať ako krém, vďaka čomu ľahko preniká do pokožky a pôsobí priamo v epicentre „problému“.

Tmavá čokoláda

Čokoláda sa často považuje za nezdravé jedlo, no antioxidanty v nej obsiahnuté pokožku upokojujú, chránia a hydratujú. Okrem toho zlepšuje štruktúru pleti, zabraňuje tvorbe akné a bráni starnutiu pleti. Vychutnávajte si čokoládu s mierou, aj 15-20gramová porcia denne stačí.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *