Káva lavazza
Existuje mnoho značiek kávy. Na to, aby boli čo najúspešnejšie, musia mať určitý štandard, svoju kvalitu, pútavú značku, výraznú arómu a nezabudnuteľnú chuť. A toto všetko rozhodne má káva značky Lavazza.
..a za týmito vlastnosťami bezpochyby stojí Luigi Lavazza, ktorý pred viac ako 100 rokmi vymyslel koncept miešania kávy. Hovoril, že základom pre kvalitný produkt je optimálna zmes piatich až šiestich druhov kávy. Vedel, o čom hovorí! Práve vďaka nemu patrí talianska značka kávy Lavazza medzi najobľúbenejšie, či už pre kaviarne alebo aj pre domácnosti.
Základom je teda zber a prvotná príprava. Rastliny rastú vo výške 200 až 2000 metrov. Plody sa nazývajú čerešne, a ich zrelosť sa dá určiť presne ako pri klasických čerešniach – červené sú zrelé, žltkasté nezrelé. A iba z kvalitných a dostatočne vyzretých surovín sa dá pripraviť kvalitný konečný produkt.
Šálka pravej Lavazza kávy by sa mala pripravovať podľa určitých pravidiel. Iba tak si môžete vychutnať skutočnú chuť lahodného kofeínového nápoja. Ovplyvňuje ju najmä proces, kedy sa kávová zmes spája s vodou, to ako dlho to trvá, či bola predohriata šálka apod.
Lavazza má však ďalšiu výhodu oproti ostatným značkám kávy, a to skladovanie. Vedia totižto, že káva by sa mala dostaviť do predajní či kaviarní čo najčerstvejšia. A preto ju skladujú v skladoch s kontrolovanou atmosférou, aby zamedzili prístupu kyslíka. Veľmi dôležité je aj balenie jednotlivých káv – vákuové balenia z ochranného materiálu sú taktiež znakom kvality kávy Lavazza.
Vďaka týmto všetkým skutočnostiam sa Lavazza nazýva skutočné talianske espresso, ktoré sa v súčasnosti pije v rôznych kútoch. Samozrejme, pokiaľ si tú pravú Lavazza chcete vychutnávať z pohodlia do svetamova, mali by ste si obstarať kávovary Lavazza, ktoré spĺňajú štandardy na výrobu tejto kávy.
Ako hovorí citát Lavazzy: „Lavazza je moment potešenia, ktorý symbolizuje rodinný a emočný zväzok medzi Talianmi a ich šálkou kávy.“