Kuracie rezne trochu netradične
Máte chuť na neodolateľné a pritom netradičné kuracie rezne, ale nie ste si istý svojimi kulinárskymi schopnosťami? Tak ste na správnej adrese a na správnom recepte. Tieto rezne sú rafinovane jednoduché a pritom majú jemnú a lahodnú chuť.
Suroviny :
- 750 gramov kuracích rezňov
- 3 PL oleja
- 3 vajíčka
- 3 PL škrobu
- mleté čierne korenie, soľ
- sójová omáčka
- 400 gramov šampiňónov
- 1 cibuľa
- 300 ml ryže
- 150 gramov mrazená / čerstvej zeleninovej zmesi
- plátky syra eidam
- zelenina na ozdobenie
Postup prípravy :
Úplne základné suroviny sú kuracie rezne (prsíčka), vajíčka a škrob. Ostatné koreniny môžu byť také, aké máte doma – povolená je soľ, mleté čierne korenie, sójová omáčka, alebo rôzne zmesi korenia. Fantázii a kreativite sa medze nekladú. Avšak stále treba mať na pamäti, že menej je niekedy viac a priveľmi kombinovať množstvo korenín sa niekedy nevypláca.
Do misky dáme vajcia, olej, primerane soli, zeleninovej slanej zmesi alebo podravky ,trochu viac mletého čierneho korenia a sójovú omáčku. Poriadne zmes premiešame, aby sa nám spojili bielka so žĺtkami. Potom pridáme škrob a ešte raz poriadne rozmiešame, až kým z toho nebude jednoliata zmes bez hrčiek.
Kuracie prsia umyjeme a osušíme, zbavíme sa malých kostičiek a pokrájame na stredne veľké kocky, ktoré vložíme do vymiešanej zmesi a na noc uložíme do chladničky. Na druhý deň si do zlatista osmažíme jednu už osolenú stredne veľkú nakrájanú cibuľu. Pridáme ryžu a mierne ju spolu s cibuľkou opražíme. Zalejeme dvojnásobným množstvom vody. Keď začne vrieť pridáme zeleninovú zmes, necháme zovrieť, odstavíme a necháme dôjsť.
V druhom hrnci si podusíme ďalšiu nakrájanú cibuľku, a keď bude opražená, pridáme k nej natenko nakrájané šampiňóny, osolíme, okoreníme a bez podliatia do mäkka podusíme. Keď sa šťava vydusí, tak ich podlejeme vodou, v ktorej rozmiešame trochu hladkej múky. Necháme prejsť varom a odstavíme.
Mäso vyberieme z chladničky, dobre premiešame a také, aké to je, dáme na panvicu s rozpáleným olejom aj s marinádou. Opražíme z jednej strany a otočíme. Na opraženú stranu položíme dva plátky Eidamu, ktorý sa pod vplyvom tepla krásne roztopí.
Na tanier dáme podľa chuti kopčeky ryže, prekrojené mäsko, do kútika dusené šampiňóny a primerane ozdobíme zeleninou a obed sa môže podávať. A bez výčitiek si môžete pridať aj dupľu.
Dobrú chuť!